Results 1 to 9 of 9

Thread: Emanage ultimate

  1. #1
    . Club Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    England - Norfolk
    Posts
    231
    Feedback
    2 (100%)

    Emanage ultimate

    Does anyone know if the emanage ultimate only works on windows xp as I have tried to use windows 10 and it says offline when I plug it into the laptop the ecu is on and is showing a green and amber lights and the laptop is picking it up but won’t come online, do I need anything else which I might need as have the software and proper usb cable, do I need a usb driver or just buy an old laptop with windows xp on it and re download the software.

  2. #2
    Metal Wide Arch 13J Club Member Noz's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    England - Devon
    Posts
    7,405
    Feedback
    101 (100%)
    You need to use a run in xp mode function if I remember.

  3. #3
    . Club Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    England - Norfolk
    Posts
    231
    Feedback
    2 (100%)
    Thanks mate that’s what I thought I will get a cheap old laptop with xp.

  4. #4
    Metal Wide Arch 13J Club Member Noz's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    England - Devon
    Posts
    7,405
    Feedback
    101 (100%)
    Yeah it's a bit of a pain but you can get it to run on Windows 10 if you faff around a bit with simulators etc

  5. #5
    . Club Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    England - Norfolk
    Posts
    231
    Feedback
    2 (100%)
    Yeah.tried windows 10 in many compatibility modes windows Xp service pack 1 2 and 3 also vista , win 7 and 8 but didn’t want to know.

  6. #6
    ... Club Member
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Scotland - Central
    Posts
    59
    Feedback
    0
    i used vmware client with a windows xp VM (Virtual Machine) installed on it on a windows 10 laptop.

    needs to be a 32 bit xp install. then in the vmware software, make sure to set the usb port to the vm that you are using on the laptop otherwise it wont pass on the connection from the laptop to the VM.

  7. #7
    . Club Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    England - Norfolk
    Posts
    231
    Feedback
    2 (100%)
    Does anyone know if it would work on windows vista.

  8. #8
    Me? Post? Never! Club Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    England - Shropshire
    Posts
    2,414
    Feedback
    0
    Quote Originally Posted by rg500 View Post
    Does anyone know if it would work on windows vista.
    It might come down to you trying to install a 32 bit programme onto a 64 bit operating system. if you look up your system information that'll tell you what windows you are running and if its 32 or 64 bit. You can persuade 32 bit programmes to run on a 64 architecture.

  9. #9
    . Club Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    England - Norfolk
    Posts
    231
    Feedback
    2 (100%)
    I got the laptop working now it tells me I need a usb driver for it does anyone know where I can either get the driver download ( I have tried to google it but I haven’t found it) or does anyone have any idea of where I can get the driver disc from.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •